بیمه زلزله یکی از مهم ترین زیرمجموعه های بیمه آتش سوزی است که بیمه گزار می تواند آن را نیز به همراه بیمه آتش سوزی خریداری کند. در هنگام خرید بیمه زلزله، باید در نظر داشت که بیمه زلزله خسارات جانی را پوشش نمی دهد و فقط خسارت های مالی را شامل می شود. در بیمه زلزله نیز استثنائاتی وجود دارد که شامل این بیمه نمی شود، مانند نشست یا رانش زمین. برای این دسته از حوادث، باید بیمه جداگانه ای تهیه کرد. خسارت های مالی تحت پوشش بیمه زلزله نیز خود به چند دسته تقسیم می شوند. بیمه زلزله، علاوه بر ساختمان، تمام اثاثیه ها و اموال بیمه گزار را نیز تحت پوشش قرار می دهد. علاوه بر منازل مسکونی، مالکان اماکن صنعتی و تجاری نیز می توانند در هنگام پر کردن فرم مربوط به ثبت نام، لیست تجهیزات خود به همراه ارزش واقعی آن ها را وارد کنند تا در صورت وقوع زلزله، شرکت بیمه گر تمام خسارت های وارد آمده به تجهیزات و اموال را متقبل شود.
انواع بیمه زلزله ساختمان
بیمه زلزله ساختمان را میتوان به ۳ دسته زیر تقسیم نمود:
-بیمه زلزله ساختمان مسکونی
-بیمه زلزله ساختمانهای صنعتی
-بیمه زلزله ساختمانهای غیر صنعتی از قبیل اداری، تجاری، خدماتی و …
شرایط بیمه زلزله منازل
همان طور که گفتیم پوشش زلزله یکی از پوششهای اضافی در بیمه آتش سوزی است و این بیمهنامه به سه شکل مسکونی، صنعتی و غیرصنعتی صادر میشود.
در بیمه زلزله و آتش سوزی منازل مسکونی شما میتوانید ساختمان و اثاثیه خود را در برابر خطرهای مهم تحت پوشش این بیمهنامه از جمله خطر زلزله بیمه کنید. در بیمه زلزله منازل امکان بیمه کردن بنا و اثاثیه به صورت همزمان و یا جداگانه وجود دارد، به این صورت که شما میتوانید فقط اثاثیه، بنا و یا هر دو را تحت پوشش بیمه قرار دهید.
پوششهای بیمه زلزله
بیمه زلزله یا پوشش زلزله بیمه آتشسوزی در برابر خسارات مالی وارد شده در حادثه زلزله از بیمهگزار پشتیبانی میکند. این بیمه در برابر خسارات جانی وارد شده پوششی ندارد و خسارتی تقبل نمیکند. در بیمه زلزله میتوان هم ملک و هم لوازم و اثاثیه آن را بیمه کرد. حتی میتوان فقط یکی از این موارد را بیمه کرد. برای مثال کسانی که مستأجر هستند میتوانند فقط لوازم منزل خود را بیمه کنند و ملک را بیمه نکنند.
محاسبه بیمه زلزله
قیمت بیمه زلزله به معیارهای مختلفی بستگی دارد و بر اساس عوامل زیر تعیین میشود:
- نوع سازه و اسکلت بندی: تقسیم بندی سازهها در شرکتهای بیمه شامل آجری، فلزی، بتنی و گلی میباشد.
- متراژ ملک: هرچه ملک بزرگتر باشد، نرخ بیمه زلزله آن نیز بیشتر میشود.
- هزینه ساخت هر مترمربع بنا: هر چه هزینه ساخت هر مترمربع از بنا بیشتر باشد، باید مبلغ بیشتر برای خرید بیمه زلزله پرداخت کنید.
- ارزش لوازم منزل: ارزش اثاثیه و لوازم منزل نیز به صورت مستقیم بر قیمت بیمه زلزله تأثیرگذار است.
- محل جغرافیایی و یا شهری که ملک در آن قرار دارد: اینکه مکان مورد نظر در چه شهر و خطهی جغرافیایی قرار دارد، بر مبلغ حقبیمه تأثیر میگذارد. کشور ایران از نظر احتمال وقوع زلزله به 5 منطقه از حداقل خطر به حداکثر خطر تقسیم میشود.
- منطقه 1 (حداقل خطر): اصفهان، اراک، همدان، سنندج و …
- منطقه 2 : یزد، شهرکرد، ابهر، سوسنگرد و …
- منطقه 3 : اهواز، مشهد، بوشهر، فریمان و …
- منطقه 4 : شیراز، زاهدان، زنجان، ایلام، تبریز، گرگان، رشت، خرم آباد، ساری، کیش،…
- منطقه 5 (حداکثر خطر): تهران،کرج، قم، قزوین، کرمان و …